Thursday, July 6, 2017

Raya 2017 part 2


Assalamualaikum
sambung balik citer raya part 2
Pas dok N9 5 hari so raya ke 2 hari ahad turn balik beraya ke sepang
walaupun kira babah x aci sebab bukan terus balik ke kg tp babah singgah2 beraya rmh kwn2 babah sobb..sobb..
tapi disebabkan raya mama x nk spoilkan mood raya memasing mama redha je pujuk hati ala masih beraya kat malaysia bukan dok luar negara pun kan 2x !!!
rayakan sebulan apa der hal benda kecil je pun
maghrib masih kat pedas lagi
konon babah nk cepat lalu short cut dari seremban msk LBJ n terus ke sepang
kita hanya merancang ALLAH yg menentukan bila dh msk LBJ je jem panjang n pada masa tu pun memang hujan lebat ..tengok byk kete uturn rupa2nya ada pokok tumbang daaa..
jadinya babah patah balik msk labu ...kg kondok ...nilai ..salak tinggi n kesepang. Sudahnya sampai kg mama kol 11mlm alahai org kg pun dah ZZZZzzzz terus tido lah besok baru start raya..
Raya ke 3 target dpt habiskan beraya rumah adik beradik mamam,adik beradik arwah atok n nenek kira pakcik n makcik mama lah...
walaupun non stop beraya sampai mlm huhuhu misi tak berjaya sambung raya ke 4
pagi raya ke 4 pulun sakan beraya pastu kena bersiap n tukar baju raya pertama sebab adik mama ada buat open house siap ada sessi bergambor.
hoyeh!!!!!!
bab ni mama suka sgt2 sebab dah sejak kawin x ada gambor complete (maksudnya babah siap berbaju melayu siap bersampai dan bersongkok) baju raya bergambor dgn mak mama (nenek). Kalau ada pun pakai jeans n tshirt.


alhamdulillah impian mama nak ambik gambor dgn nenek cam ala2 raya pertama tercapai. 
byk betul peristiwa yg berlaku lain dari yg lain bila mama genap umur 40 tahun :)












No comments: