30/05/2012 puree Aimy kentang+kacang buncis+kurma

Assalamualaikum

Babah balik semalam bawak kurma so memang menu yg mama nak sgt buat utk puree aimy utk dibawak bekal ke CECE. Senang je buat puree ni kentang+kacang buncis n kurma tu mama kukus. Tp kena pastikan kurma tu buang dulu kulitnya sebab kasar sgt klu dikisar karang tercekik pulak.Bila dah empuk kentang+kacang buncis n kurma tu , kukus dlm 15 minit bagi sejuk lepas tu baru blender. Ok mama nak bg petua pada ibu2 diluar sana klu nak kukus senang beli kukus tuperware yg warna merah tu ..keik comel dan senang digunakan.

*contoh kukus tu cam dlm katalog tupperware warna merah tu tak mahal RM 49.90 je ...
klu jadi ahli or ada member2 ahli boleh dpt lagi murah :)




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

APA TUJUAN BUAT BLOG

Hafiz@Bacaan Yasin n solat berjemaat PSRA Sek Agama Dato Ahmad Razali

Penutup Majlis Penutup Festival Merdeka 2024 UNIKL